Рекламата ще се скрие след 10 секунди

Борисов нареди отстраняване на директорите на три болници заради смъртта на 3-годишното дете

Пpемиерът Бойко Борисов нареди на здравния министър Кирил Ананиев да отстрани незабавно директорите на три болници заради смъртта на 3-годишното дете, предаде БГНЕС.

„Ние само отпускаме пари, а ефектът е разплакани родители“, отбелязва с огорчение премиерът.

„Видяхме се с родителите на починалото дете. Докато протичат проверките на прокуратурата и съдебно-медицинските експертизи искам да отстраниш всички директори на болници и всички, които са замесени в процеса. Говорете с Прокуратурата да ползват ВМА за експертизите. Там са едни от най-добрите лекари. Трябва да има възмездие. Това бездушие да гледат детето, да го…разстроих се. Незабавно да се махат от там, докато свършат проверките и се намерят виновните“, нареди премиерът.

„Направихме детски отделения, инвестирахме, толкова пари за здравеопазване се дават“, продължи Борисов и съобщи, че на днешното заседание ще бъдат отпуснати допълнително 6,7 млн.лева за изплащане на данъците на болница „Лозенец“.

„Ние само отпускаме пари, а ефектът е разплакани родители“, отбелязва с огорчение премиерът.

Днес трябва да завършат проверките в трите болници, имащи отношение към случая с починалото дете. Лечебните заведения, в които е наредена проверката, са „Проф. Иван Митев“, „Лозенец“ и „Пирогов“.

Малко по-късно през деня здравният министър Кирил Ананиев извика в Министерството на здравеопазването директорите на трите болници.

Директорът на Педиатрията д-р Димитър Русинов, както и шефът на „Пирогов“ – проф. Асен Балтов влязоха в сградата на Здравното министерство преди около час, посочва БГНЕС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 + 17 =