Рекламата ще се скрие след 10 секунди

Борисов: Манолова да внася каквото си иска

Ау, колко ви е криво, заяде се Борисов с журналистите, които го попитаха за жалбата за касиране на изборите в София

„Да внася каквото си иска. И аз искам касиране за президентските избори, но мандатът му почти мина“.

Това бе коментарът на премиера Бойко Борисов на внесеното днес от Мая Манолова искане за касиране на кметските избори в столицата. 

„Това е изцяло несериозно. Разбирам каква е целта на въпросите ви, защото това, което виждате, няма как да е вашата новина, цялата енергия ни е да построим България такава, каквато я искат – обърна се той раздразнено към журналистите, които го попитаха за Манолова. – Ей, колко им е мъчно, ау, колко ви е криво, ама много тежко ви се отразяват тези неща“.

При внасянето на иска си пък Манолова заяви:

„Внасяме жалба за касиране на изборите в София, внасяме 14 класьора с доказателства за нарушение на ИК. Класирали сме нарушенията в 4 групи – нарушения, свързани с избирателните списъци, нарушения свързани с изборните протоколи, с бюлетините и броенето им и нарушения, свързани с организацията на изборния процес. Има разлики, дописвания, надписвания и поправки в на над 900 секции в секционните протоколи, в 60% от общия брой са това – включват се празни протоколи, неподписани протоколи, протоколи с различни фабрични номера. 7000 броя недействителни бюлетини има за двата тура, а протоколите в секции с преобладаващо ромско население са абсолютно изрядни. Това според нас е, защото са гласували с предварително попълнени бюлетини и протоколи.

Има тежко нарушение на ИК, нанесени от екзитпол. Манипулативно се показваха резултатите и отказваше избирателите да отидат до секциите. Подали сме над 40 жалби, нямаше абсолютно никаква реакция от правоохранителните органи. Не става дума за моя избор и за моя глас, а за десетки злоупотреби от изборната машина на ГЕРБ. Те направиха съучастници десетки граждани чрез манипулирането, фалшифицирането и купуването на гласове. Внасяме тази жалба, за да бъдат разобличени тези манипулации. Въпросът е кой къде ще застане за честните или не честните избори. Не трябва да остане ненаказана тази изборна манипулация. Предстои да видим дали ще има наказани. Предприели сме каквото е трябвало. Институциите и партиите трябва да застанат зад честността на изборите“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one + 13 =